Bemmel zingt

01 June 2016

Bemmel zingt

Ondanks een paar regenbuien is "Bemmel Zingt", dat op 3 juli 2016 voor het eerst werd georganiseerd door zowel Het Smartlappenkoor Lingewaard (aangesloten bij Rebo Brabant) als de Ondernemers Vereniging Bemmel, een geslaagd evenement geworden.

De 14 koren op 3 podia met elk hun eigen repertoire, hebben van het centrum van Bemmel een swingend geheel gemaakt. M.n. op de Markt, maar ook bij de twee andere podia heerste de gehele dag een gezellige sfeer. Mede door de wisselende weersomstandigheden en het feit dat er op meerdere plaatsen in de omgeving gelijktijdig evenementen hebben plaatsgevonden, is de publieke belangstelling iets beneden de verwachting gebleven. Dit is zowel van invloed geweest op de koopjesmarkt van de Bemmelse ondernemers als de rommelmarkt. Uit een steekproef onder de bezoekers is ook gebleken dat de inwoners uit Lingewaard en omgeving de weg naar "Bemmel Zingt" nog niet geheel hebben gevonden. Maar de meer dan 600 koorleden uit de wijde omtrek met hun aanhang hebben "Bemmel Zingt" nu al omarmd en komen volgend jaar zeker terug.

Voor de organisatoren geldt dat met een goed gevoel wordt teruggekeken op deze dag.
Het is absoluut de bedoeling hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, waarbij er nu al idee├źn zijn om het nog aantrekkelijker, groter en beter te maken.

Dus ook in 2017 zal Bemmel weer zingen en swingen, rekent u daar maar vast op!

(bron: Omroep Lingewaard)